Kotiseudulla käydessä on aina ihan pakko käydä paikallisessa lanka/kangas/mattokaupassa. Tälläkään kertaa en tullut tyhjin käsin ulos. Tarkoitukseni oli vain ostaa Fortissima socka polycolon lankaa. Pari vuotta sitten ostin Lealta samaista lankaa ja kudoin itselleni sukat. Ovat kestäneet hyvin kulutusta ja pitäneet ryhtinsä, eivätkä ole nyppyyntyneet. Uudesta kerästä on tarkoitus tehdä nuorimmalle sukat. Tämän langan pitäisi päästää hiet ulos ja silti olla lämmin. Ovat siis ulkoiluun sopivat. Tässä ostot:

Keskellä sukkalanka. Yrityksestä huolimatta kuva jäi hämäräksi, ulkona ei enää puoli kolmen maissa valo oikein riitä. Nämä laidoilla olevat rastaskasat ovat Schachenmayrin Artoro lankaa. Pelkkää tekokuitua mutta niin hauskan oloisia. Mukaan tuli ohje vyötteessä olevalle huiville. Yritin etsiä muita ohjeita langalle mutta enpä juuri löytänyt. Raverlyssä oli muutama tästä langasta tehty neulomus.

Automatkan aikana tikuttelin itselleni valmiiksi lapaset. Sain työkaveriltani kerän ja vyyhdin lankaa. Vyötteessä lukee, että kyseessä on Tmi Pirkko Kähösen  Kipuapu silkkivilla, 30 % luonnonsilkkiä ja 70 % suomenlampaan villaa. Lanka on ilmeisest peäisin markka ajalta. 150 grammaa lankaa on maksanut 99,00. Lapasista tuli oikein lämpöisän tuntuiset, käyvät hyvin nahkarukkasten alle.

Toinen valmistunut työ on kaulahuivi. Yritin tuhota Novitan Varpu-langan loppuja mutta uskomattoman riittoisaa tuntuu tämä lanka olevan. Lankaa jäi vieläkin.

-Santramaikki