Reissulla on aina mukava olla mutta ihan mukavaa on myös kotiin paluu. Reissailimme hyvien ystäviemme kanssa Virossa. Pärnun hiekkarannoilla selkä paloi. Vörmsin vesissä vilvoittelimme matkalla Tartoon. Hellettä piisasi ja hiki virtasi. Ennen Viron reissua lomailimme lapsuusmaisemissani Kalajoella. Siellä  lopettelin nämä sukat, jotka jäivät lämmittämään äitini jalkoja.

Nämä kudoin paljon kehutuilla neliö-puikoilla. Ihan oli mukava kokemus nämä puikot mutta en vielä bambuja pois heitä.

Viron reissujen must on tietenkin lanka. Sitä hamstrasin myös minä. Lankaa tuli hankituksi sekä Pärnusta että Tallinnasta. Karnaluksissahan on ihan pakko käydä! Miksiköhän mieheni ohjasi minut sinne heti Tallinnan eka päivänä? Mies tuli mukaan, joten käynti sujui reippaasti :). Tällaisia lanka ja puikko hankintoja tein.

Austermanin villaa mukaan tarttui koko paketti, eli puoli kiloa. Tämä muistuttaa väritykseltään Novitan Puroa mutta suositus puikkokooksi on pienempi. Villa nimiset langat ovat latvialaisia, samoin kirkkaan vihreä lanka, jota on myös hieman enempi. Vaalean vihreästä vauvalanka on Schachenmayrin Bambino Ull -lankaa. Tästä olisi tarkoitus neuloa elokuussa syntyvälle vauvelille nuttu. Addit ostin huivien neulomiseen. Niissä on terävämmät kärjet. Ehdottomasti paras löytöni on tämä:

Haapsalun huivi kirja. Tämän löysin Viljandista. Hinta oli minusta varsin edullinen Suomen hintoihin verrattuna. Maksoin tästä 325 kroonia eli noin 21 euroa!

Lomaa on jäljellä vielä reilu viikko, mistähän langasta aloittaisi?

-Santramaikki