Keskeneräisten neulomusten välissä leipaisin iltakaffeille marjapiirakoita. Tein murotaikinan:

200g huoneen lämpöistä voita

1/2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 keltuainen

Voi, sokeri ja jauhot nypitään muromaiseksi. Keltuainen lisätään nopeasti sekoittaen. Taikinan tekeminen sujuu hyvin käsillä. Mitä tänään syötäisiin ohjelmassa tekivät tästä taikinasta aleksanterin leivoksia. Kuten ohjelmassakin kaulitsin taikinan kahden leivinpaperin välissä. Taikinan käsitteleminen näin oli oikein helpo juttu. Otin lasilla levystä pyörylöitä, jotka laitoin foliovuokiin. Marjapiirakoiden siään tulee tietenkin marjoja. Mulla oli mansikoita, punaviinimarjoja ja mustikoita. Marjojen sekaan laitoin hieman sokeria ja reilun pari ruokalusukallista perunajauhoja.

Päälle laitoin kannen, jonka otin pienemmällä lasilla.

Piirakat paistoin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Päälle ripottelin tomusokerihunnun.

Piirakka maistui oikein makoisalta.

-Santramaikki